Убий камила- спаси Земята

Австралийското правителство взе решение,  според което камилите в  страната да се превърнат в квоти за въглеродни емисии и   месо за кучета.

Правителството обещава на ловците  на камили по 75 австралийски долара за всяко убито животно. Квотите ще могат да се търгуват на международния  и на вътрешния пазар.
Камилите са сериозни замърсители на атмосферата като отделят  до 1 тон метан годишно.
Депутатът Джон Коб заяви, че отстрелът на всички диви камили в Австралия е еквивалентен  на спирането от движение на 300 000 коли.

В момента броят на дивите камили Австралия е 1,2 милиона  и се увеличава 2 пъти на всеки седем години.

Камилите са внесени в Австралия от британците от Индия в края на 19-ти век като товарни животни.
През 20-тте  години на миналия век те са престанали да играят важна роля в областта на транспорта и са били пуснати на воля.

До края на века обаче,   камилите започнали невероятно бързо да се размножават и  да се конкурират за храна и вода не само с  дивите и домашни животни, но  и с хората. През 2009 г.  6 хилядно стадо побеснели от  жажда диви камили,  буквално окупира град Докер Ривър в Северните територии.

Камилите започнали да трошат тръбите на водопровода и канализацията и да свалят от стените на къщите климатиците. Правителството  било  принудено да изпрати хеликоптери за отстрел на побеснелите камили.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *