34 годишна британка се събуди като 15 годишно момиче

Наоми Джейкъбс, която сега е на 34 години, се събудила с твърдото убеждение, че тя е на 15 години и скоро и предстоят изпити в училище, a британският премиер се казва Джон Мейджър. Според лекарите, тя е преживяла рядка форма на амнезия.

Когато се приближила до огледалото „подмладената“ британка  се сковала от ужас: гледала я непозната странна жена с бръчки.
В този момент в   стаята влязло 11-годишно момче и я нарекло „мамо“, пише порталът «66.ru». Жената не издържала и се разплакала, искайки само едно- да се върне при майка си.

Според експерти, транзиторната (преходна)  глобална амнезия е резултат от тежък стрес. На Наоми и трябвало цели осем седмици, за да възвърне  паметта си.

Приятели и роднини и помагали   да реконструира събитията от „загубените“ 19 години, отново да се научи да работи с мобилен телефон, интернет и електронна поща.

Жената преживяла истински ужас, защото  се считала за 15-годишно момиче, което мечтае да покори света и  има голямо бъдеще.
Вместо това, тя се оказала 34 годишна самотна жена, която  отглежда  сина си и управлява   стар  Фиат Брава.

Краткосрочна амнезия поразява пет от 100 000 британци, отбелязва ВВС. Тя най-често засяга хора на възраст между 56 и 75 години.  Като възможни етиологични фактори лекарите определят съдови заболявания и мигрена.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *