Ли Цинъюн, който живя 256 години

Китаецът Ли Цинъюн е  известен с това, че е живял 256 години. Той е  роден през 1677 г., а е починал през 1933 година.

На 71 години Ли изпълнява своя граждански дълг във въоръжените сили на Китай като учител, който преподава бойни изкуства и като военен съветник.

През 1927 г. Ли получава покана от губернатора Ян Сеня, който изразява  възхищението си от външния вид, физическата сила и невероятните му умения, които никак не отговаряли на възрастта му. Известната снимка на изключителния дълголетник е направена по време на това посещение.
Шест години   изминават от тази среща, когато настъпва последният час на Ли. Според легендата, последните му думи са за  изпълнения му дълг.Ако се вярва на слуховете, Ли е бил женен 24 пъти. 23 от съпругите му починали, а чак 24-атата го надживява.

200 потомци оставя този човек, което не е изненадващо, като се има  предвид продължителността на живота му.
Когато Ли е бил помолен да разкрие тайната на дълголетието си, той казва, че човек „трябва да държи сърцето си в спокойствие, да   седи като костенурка, да  е бодър  като гълъб и да  спи като куче.“

Всъщност  Ли е  рекордьор сред столетниците. Ако той  беше живял в Русия,  би преживял царуването на цялата династия Романови, а дори и идването на власт на комунистите, начело с Владимир Ленин.

Ли е живял с  цели  88 години повече от най-стария жител на Съветския съюз Ширали Муслимов, починал на 168 години; с 89 години повече от Рам Автар Саха Кану, който според неофициални източници е  живял 167 години, като  е счупил рекорда за дълголетие на Омар Абас, който е живял до 144 години.

http://tainy.net/22628-chelovek-kotoryj-prozhil-256-let.html # ixzz1QwNrFS59

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *