Защо Путин и Медведев се боят от мавзолея на Ленин? *

За последен път на подиума на Мавзолея,   култова съветска сграда , която прилича на зикурат в Месопотамия, ръководителите  на Русия се изкачват през 1996 година. От тогава управниците на страната  избягват това, като се опитват да закрият мавзолея по време на парадите на Червения площад.

Състоялият се на 9 май в Москва военен парад в чест на 66-годишнината от победата (за цялата кабалистика липсва само една шестица), предизвика недоволство сред местните патриоти. Например, те негодуваха заради факта, че главнокомандващият армията на Русия – президентът Дмитрий Медведев, приема парада като зрител, като седи.
Близо до него са   Владимир Путин и министърът на отбраната Анатолий Сердюков.

Впрочем малко от патриотите са обърнали внимание на странните и загадъчни закономерности, повтарящи се през  последните 14 години – на парада-  ръководството на страната не е до подиума на мавзолея на Ленин. Освен това, той е блокиран от щитове от страна на Червения площад със символи на празника.

Според руските националисти и  конспиролози, мавзолеят на Владимир Ленин е построен  по образ и подобие на култови сгради на древна Месопотамия – зикурати. И той работи като машина за енергия, за да смуче  енергия от хиляди участници в паради и манифестации в СССР.

В съветско време на Червения площад парад в допълнение към парада на 9 май (той започва в Съветския съюз редовно от 1965 г.) бяха провеждани и манифестации на 1 май и парад  на 7 ноември. По този начин тази енергия подхранва комунистическия „идол“, в  който се беше превърнала мумията „Ленин“ (има сериозни основания да се съмняваме  в автентичността на „Ленин“ в гроба, тъй като тялото на лидера е изсъхнало), а той на свой ред оказва влияние върху мозъка на съветския народ, като го оглупява.

Версията, разбира се, е специфична, но не е по-лоша от официалната, според която всички съветски хора решават да   мумифицират тялото на гения и да го поставят на централния площад на страната.

.

В този случай руските власти смятат, че е неподходящо да се погребе сега  „мумията на Ленин.“

Както показва опитът на страните от Източна Европа, дори и когато са налице силни комунистически настроения, нищо страшно не се случва  след разрушаването на „мавзолея“ и погребението на  „мумията“ .

Например, в България през 1992 г.  е изнесен от собствения си „мавзолей“ Георги Димитров, а през 1999 г. е била разрушена и   самата сграда.

 

Но докато и ако се вземе такова решение и за Ленин,  настоящите лидери, които е трудно да се подозират, че пренебрегват здравето си, се опитват да стоят настрана от „свещения Зикурат“. Което е доста прозрачен намек  за всички московчани и гости, които посещават Червения площад.

 

Със съкращения от http://tainy.net

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *