Естественият консервант бизин прави храната вечна

Естествен консервант, съдържащ  се в  безвредните за хората бактерии lBifodobacterium longum,  позволява да си купите храна за новогодишната трапеза през лятото, без да се страхувате, че продуктите ще се развалят.

Консервантът бизин е открит случайно: микробиолози от  Университета на Минесота са го открили докато изследвали микроорганизми, обитаващи човешките черва.
Силата на бизина не може да се наречена по друг начин освен магическа: консервантът е в състояние да убива бактериите, които предизвикват гниенето на пресни протеини, съдържащи се в месото, млечните продукти, яйцата и рибата, пише Telegraph.co.uk.

Бизинът също така инхибира растежа на Е. коли, салмонела и листерия.

Бизинът вече е патентован, а сега изобретателите му водят преговори с производителите на хранителни продукти. В срок от три години, консервантът може да бъде пуснат в производство.

Related Posts

One thought on “Естественият консервант бизин прави храната вечна

  1. Ако се изпозвва умно това може да лиши от причини подръжниците на ГМО. След като храната става ‘вечна’ няма да има причини да се изпозва ГМО за да се вдигне продукцията с някакви проценти след като това откритие може да добави почти същите проценти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *