Лекуват рак с екстази

Пациентите с онкологични заболявания получиха шанс за дълъг и щастлив живот. С много експерименти, британски изследователи са открили, че модифицирани форми на модния сред младежите наркотик екстази, са ефективни при лечението на левкемия, лимфоми и миелом, пише The Raw Story.

Преди шест години  изследователите открили,  че раковите клетки са химически много сходни  с някои вещества, които са част от хапчета за отслабване, антидепресанта Прозак, както и различни амфетамини и  метилендиоксиметамфетамина (MDMA) – известен като екстази.

При по-нататъшни тестове, учените от университета на Бирмингам установили, че производни на MDMA може да унищожават раковите клетки.
„Това е огромна стъпка към лек за рака. Ние не искаме да дадем на хората   фалшиви надежди, но резултатите от това проучване откриват всички възможности за подобряване на лечението през следващите години „- казва професор  Джон Гордън от университета по имунология.

Въпреки това, ученият каза, че засега лечението с тези средства не е възможно, тъй като дозата на медикамента, необходима да убие всички ракови клетки в организма, е фатална за пациента.

Сега учените се опитват да открият вещество, което може ефективно и безболезнено за организма да проникне в стените на раковите клетки.

Д-р Дейвид Грант ръководител на фонда за  левкемия и лимфома, който отчасти   финансира изследването казва, че „предложението за лечение на рак на кръвта с екстази е наистина невероятно“.
„Много от лимфомите са трудни за лечение, така че едно лекарство, което да бъде ефективно и да има  малко странични ефекти е твърде необходимо.“

Заслужава да се отбележи, че екстази отдавна се използва за медицински цели, но само за да се намали стреса и да подобри настроението на пациентите.
Така например, хората умиращи от рак, които вземат екстази, могат да общуват със семейството и приятелите си, да говорят с тях за смъртта и други теми, които по-рано са избягвали.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *