Мистериозна епидемия от припадъци в Ангола

От април 2011 г. досега повече от 800 души са загубвали внезапно  съзнание, след като се оплаквали от болки в гърлото и очите, затруднено дишане и кашлица. В повечето случаи от тази национален вълна от припадъци са засегнати тийнейджъри.
Властите се опитват да разследват причините за тази странна епидемия, и  да намерят  неизвестните токсични вещества, които я предизвикват.
Министърът на вътрешните работи на  Ангола   вижда причината в това, че за епидемията са виновни медиите – журналисти подбуждат истерия сред населението и впечатлителните негри припадат.

Анголската полиция е арестувала   радиожурналиста в Луанда Aдао Тиаго, след като е направил на 29 юли   предаване за масовия припадък   на около 20 ученици от местните училища.

Мохамед Кейта, координатор на Комитета за защита на журналистите в Африка, заяви, че арестуването на Тиаго “ подчертава желанието на правителството за контрол върху информацията … вместо да се съсредоточи върху решаването на един много сериозен национален проблем. „

Related Posts

2 thoughts on “Мистериозна епидемия от припадъци в Ангола

    1. В случая съм съгласен, че има негативна намеса с човешки произход

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *