Създадоха Оракул на 21-ви век

Шведско-американска  компания твърди, че е разработила нова технология, която може да предскаже с висока точност огнища на болести, терористични заплахи, икономически  колебания и недостиг на ресурси.

За да се погледне в бъдещето не трябва да владеете хиромантията, да знаете  положението на звездите в небето или картите таро.
Според  разработчиците, след появата на новата технология, тя ще се превърне във всеобемен оракул на бъдещето.

Шведско-американската компания Recorded Future, която разработва софтуер е създала програма, която е специализирана в областта на интелектуалния анализ.
Има надежди, че  предотвратяването на терористични атаки може да се превърне в един от примерите за активно използване на програмата.

„Това е полезен помощник, но предсказания са винаги трудни. Нашият свят е изправен пред опасни проблеми, и е важно да се разбере, че такива хора  като Брейвик и ръководителите на Ал Каида са достатъчно интелигентни за  да се  скрият чрез кодови думи и замаскиран смисъл“- казва Магнус Ranstorp, директор на Изследователския център за изследване на асиметричните заплахи към Шведския национален колеж по отбраната (F?rsvarsh?gskolan).
В допълнение той е един от водещите експерти по ислямския тероризъм в Швеция.

С помощта на „временния двигател на анализа“, този инструмент за прогнозиране помага на експертите да прогнозират, събития и тенденции, като търсят в стотици хиляди публикации, новини, блогове,  търговски публикации, интернет страници на правителствата, финансови бази данни и много повече.

Програмата след това пресява  много на обществена информация в опит да се идентифицират връзки, да се извлече най-важното, да се сравни и визуализира информация, която разкрива вероятностни модели от миналото, настоящето и бъдещето в почти всички аспекти на човешката дейност.

Компанията твърди, че нейният инструмент ще бъде толкова чувствителен към промени в данните, че ще може дори да „изпреварва новините“ и да предвижда политически кризи, огнища на болести, съществени промени на пазара, липсата на ресурси и природни бедствия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *