Спря тока в Мексико и САЩ

Повече от 10 милиона души, живеещи в долна и горна Калифорния са без електричество в резултат на авария, според мексиканската държавна фирма  CFE.

Прекъсване на захранването има в мексиканските градове Тихуана, Ensenada, Tekate, Сан Луис Рио Колорадо, както и в американския град Сан Диего и южната част на Лос Анджелис.

Според мексиканските власти спирането на тока  е в резултат от прегряване на генератори.

Международното летище в Тихуана е съкратило с 90% броя на полетите. Улиците на мексиканските градове са бе светлина, войскови части и  полицията патрулират навсякъде.

Мексиканското правителство обеща да отстрани повредата в енергийната система съвсем скоро.

Заедно с това Los Angeles Times съобщава, че в резултат на прекъсване на захранването без светлина са 1,5 милиона жители в щатите Калифорния и Аризона.

Град Сан Диего в Калифорния е  почти парализиран. Движението е спряно поради неработещи светофари, а местното летище се захранва от резервни генератори, пише списанието.

Представители на енергийна компания San Diego Gas and Electric,
от своя страна , отбеляза, че част от потребителите на енергия могат да чакат   възстановяване на доставките на електроенергия в петък следобед.

От Southern California Edison  заявиха, че заради инцидента е трябвало да спре работата на двата реактора в  АЕЦ San Onofre.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *