От НАСА определиха 2013 г. като критична за Земята

През 2013 г., заради свръхвисока слънчева активност се очакват множество техногенни катастрофи. Такива пикове в активността на звездата се случват през интервали от около 11 години.

Специалисти от НАСА твърдят, че Слънцето сега започва да се държи  по-агресивно, пише HT-news.com. Първата геомагнитна буря, която се разбушува на 24 септември, ще продължи до края на седмицата.

Но с това геомагнитните смущения на нашата планета  в следващите няколко дни няма да свършат. Проблемът е, че активната зона 1303 е насочена точно в нашата посока.

Ако избухванията в тази област, възникнали на светилото на 22 и 26 септември и достигнали най-високия X клас преминаха по допирателната към нашата Земя, защото петното се е намирало на края на слънчевия диск, сега това ядро ??е в центъра на видимата страна на слънцето и е нацелено към Земята.

В случай на пряка „атака“ към планетата,  целият плазмен заряд ще се насочи към Земята, което ще доведе до големи неприятности, добавя RBC.
От строя ще излязат сателити, компютри, мобилни телефони и електропроводи.

Центърът за прогноза на космическото време на Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ твърди, че вероятността за такава заплаха съществува и тя е около 40 процента.

Related Posts

2 thoughts on “От НАСА определиха 2013 г. като критична за Земята

  1. Опасността от подобна катастрофа е наистина реална, по реална от тези измислици за атака на извънземни, за това трябва да погледнем сериозно на това и да имаме очаквания за подобни събития и до някъде разбира се да сме подготвени

  2. Познавам човек, който от години следи за разни признаци, вкл. колебанията в слънчевата активност и говори неща, които определено трябва да се вземат под внимание.
    Според него повишаването на слънчевата активност в един момент може да предизвика изригване на вулкана в Йелоустоун.
    Предишният път, когато това се е случило, сме попаднали в ледников период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *