Непозната болест превръща хората в зомби

Напоследък все повече и повече хора се обръщат към лекарите като се оплакват от постоянна умора, с коqто е много трудно да се преборят. Епидемията с непознатото заболявания вече е обхванало цяла Англия, съобщава The Daily Mail.  Хората се превръщат в зомбита, които едва помръдват.

Лекарите не могат да определят причините за това заболяване, а потокът от пациенти с едни и същи оплаквания не спира. Кръвните тестове и проучвания не водят до никакъв резултат.

„Аз изследвах такива пациенти. В кръвта им не намерих каквото и да било, което може да показва наличието на болест.“ – Коментира професорът от  Катедра по ендокринология от Университета в Оксфорд, Джон Уес.

Не получавайки отговор от лекарите, тези които се разболяват,  сами  започват да търсят причината за изтощителната умора. Според една от версиите , неразположението е причинено от   гъбична инфекция. Именно тя причинява умора, депресия и болки в стомаха. Тази диагноза са поставили създателите на сайта candidatest.co.uk, който дава на всеки възможност да премине онлайн тест за наличие на гъбички. Резултатите от изследването се изпращат в лабораторията, намираща се в Германия, където се анализират.

Според друга версия, това е т.н „синдром  на XXI век“, който е характерен  за голяма част от западния свят. Постоянният стрес износва надбъбречните жлези, поради което се появяват умора, нарушения на съня, храносмилателни разстройства и неврози. Надбъбречните жлези произвеждат хормони, които регулират честотата на пулса   и артериалното налягане, така че всеки неблагоприятен ефект веднага се отразява на количеството изработени хормони. На сайта salivatesting.com за малко повече от $ 160 може да се купи набор за  самостоятелен анализ на кръвта.

Свое обяснение предлагат и известни личности, които изпитват същите проблеми, като по-голямата част от населението на Англия. Така например, актрисата Гуинет Полтроу и дизайнерът Дона Каран смятат, че е необходимо да се увеличи алкалността на кръвта, за да се бори човек с умората. Докато австралийската певица Дани Миноуг обвинява за това щитовидната жлеза. При хипофункция на жлезата се  наблюдават загуба на апетит, ниско кръвно налягане, човек става вял и неактивен .

Но някои британски лекари не са съгласни с факта, че има  епидемия. Зачестилите ходения по  лекари, те обясняват с  модата човек сам да си постави диагноза. Хората просто не искат да признаят, че причината за постоянна умора е само липсата на сън. Поради това те искат да намерят в себе си някакво заболяване, и колкото по-екзотично, толкова  по-добре.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *