По Марс пътуват влакове?!

На снимки на Червената планета са открити жп линия и гара….

Марсианският влак пътува към гарата…

 

За поредното си откритие съобщи известният американски изследовател Джоуозеф Скипър (Joseph P. Skipper, Investigator) -виртуален археолог, който „прави разкопки“ на други планети, в търсене на аномалии в снимките,  заснети от спътници. Сега той се е възползвал от Интернет- ресурса Google Mars, изображения за който доставят различни апарати, намиращи се орбита около Червената планета. И предлага да се полюбуваме на странна транспортна система, която прилича донякъде на жп линия или на монорелсов път.  Или на някаква друга, тъй като релсите и изглеждат прекъснати.Местността с релсите.

Вагонът сякаш лети над релсите

 

 

 

Пътят води към  кратера Гейл, в района на който НАСА смята да насочи своя нов марсоход, предназначен за търсене на вода и живот. Началото на  „пътя“ е на около 900 километра от него. Скипер твърди, че в този кратер, от който излизат „Релсите“ се виждат постройки. Жп-гара? Селище?

Релсите, както е прието, започват от гарата

 

Най-удивителното е, че „археологът“ е открил не само път, но също така и вероятно  средство за транспортиране. Не много далеч от „станцията“ се вижда правоъгълен  обект, разположен директно на „линията“. Вагон? Или  нещо като сграда?

Само че версията с вагона-вероятно монорелсов-изглежда по-логична.  Защото обектът хвърля сянка така, сякаш  е на няколко метра от повърхността.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *