Полигамията може да стане популярна дори в страни, в които не се практикува

Населението на Земята вече е над седем милиарда, но  демографите все още  са недоволни. Според тях, през следващите десетилетия на планетата ще се появят  „нации от ергени“. През последните години в света се раждат   рекордно малко момичета, пише британският вестник The Telegraph. 

Въпреки факта, че населението на Земята продължава да нараства, съотношението между новородените момчета и момичета не е в полза на последните. Това притеснява много демографи, които вярват, че недостигът на жените през следващите десетилетия може да има върху човечеството е не по-малко забележим ефект от глобалното затопляне. В света средно на всеки 100 жени бебета се раждат между  104 и 106 момчета.

Според учените, в страните, където всяка година се раждат повече момичета, отколкото момчета – са   само изключение, които потвърждават правилото.

Такива страни са Индия и Виетнам (112 момчета на 100 момичета), Китай (120 момчета на 100 момичета), Азербайджан, Грузия, Сърбия, Босна.   Например в Индия, хората традиционно  искат да имат бебе от мъжки пол. Стига се до там, че по време на ултразвуково изследване, когато родителите  научат, че имат момиче, те решават да се  прави аборт. Поради това, по света умират всяка година около 160 милиона женски  ембриони.

В Китай липсата на възрастни жени   доведе до факта, че гражданите на страната в търсене на булки започват да емигрират във Виетнам и Корея. Много решават да търсят семейно щастие на Запад, или, като алтернатива, да се запознаят с чужди жени в интернет и ги убедят да се преместят  в Китай.

Какви последствия може да донесе на света неравномерното съотношение между двата пола е трудно да се предскаже, казват демографите. Някои учени прогнозират, че тайната полигамия    може да стане популярна дори в страни, където в момента не се практикува изобщо. Други казват, че индустрията на секс туризма в следващите десетилетия ще ще нарасне до небивали размери.

Експерти на ООН наскоро публикуваха  документ, в който пише, че неравномерното полово съотношение в света е пряко свързано с увеличаването на имиграцията и търсенето на проституция. Конспиролози вярват, че дисбалансът между броя на мъжете и жените на планетата ще доведе до нови войни.

Властите в Индия и Китай наложиха забрана на абортите, заради пола на детето, но официални представители признават, че този закон се прилага много зле.

Related Posts

One thought on “Полигамията може да стане популярна дори в страни, в които не се практикува

  1. Тъй е! И тъй ще бъде след като в ръцете на това неразумно същество човека се оставят решенията на природата… а все повече и повече се увеличават решенията взети от човека, а не от природата. Тъй е и тъй ще бъде и по-страшно ще става докато човекът решава, а не природата!

    Казах!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *