Идва краят на електронната поща?

Много компании   постепенно се отказват от използването на електронна поща като основно средство за вътрешна комуникация, пише Financial Times.

Проследяване на електронната поща се превръща все повече и повече в  рутина. „Данните сочат, че в епохата на засилено регулиране, банкерите се отказват от електронна поща в полза на такива методи за комуникация, които са по-трудни за проследяване, по-специално, ръкописни бележки,“ – казва авторът Мая Палмър. Държавните служители не са склонни да използват електронна поща за вътрешни комуникации за класифицири въпроси, тъй като могат да бъдат оповестени в съответствие със Закона за свободата на информацията.

Но някои компании смятат електронната поща просто за неефективно средство за комуникация. „Ние вярваме, че email е принципно непродуктивна, трябва да се преглеждат твърде много документи и данните се губят, – твърди Лир Сегал, президент и председател на борда на Klick, кандска компания за дигитален маркетинг.

Тук няма приоритети, няма управление на документи, само се предполага, че най-важното съобщение най-отгоре . Моят бизнес партньор е толкова уморен  от глупавата електронна поща, че преди 14 години започна да се разработва по-добро средство за управление на документи. “

Klick, в която работят повече от двеста души,  използват електронна поща само за комуникация с външни клиенти, а  всички вътрешни съобщения преминават през Genome, патентована система, която позволява на потребителите да следят  документитe. Програмата работи толкова добре, че Klick сега получава заявки от клиенти, да я  инсталират  в своите  офиси.

Financial Times

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *