Американски учени прогнозират „Края на света“ на 14 февруари, 2013. На този ден на Земята може да се сблъска с приближаващата планета Нибиру. Също така опасност за нашата планета представлява и  небесното тяло на Раджа Слънце.

На 14 Февруари 2013 Земята ще премине между Нибиру и Слънцето, a  заради изместването на магнитните полюси   наклонът на нашата планета ще се промени. Както казват учените, това едва ли ще доведе до унищожаването на Земята, но силни земетресения и цунами не са изключени. Нибиру ще започна да се отдалечава от Земята след 1 юли 2014 година.

В периода 2009-2010 г. в интернет активно се обсъждаше сближаването на тази хипотетична планета със Земята. Версията, че Нибиру ще се вижда от май 2011 г., не бе потвърдена.

Нибиру е митична скитаща планета в Слънчевата система. Научни трудове, потвърдили съществуването на Нибиру, няма в областта на астрономията.

През 2012 г. обаче ни очаква едно изключително рядко астрономическо събитие – три затъмнения: на Луната, Венера (от Слънцето) и на самото Слънце. Слънчевата система ще е на една линия  с центъра на Млечния път- нещо, което се случва веднъж на 26 000 години-  времето, необходимо на Слънцето, за да направи един оборот около центъра на галактиката.

Related Posts

One thought on “Идва ли Нибиру?

  1. Цитат (от края):
    … Слънчевата система ще е на една линия с центъра на Млечния път- нещо, което се случва веднъж на 26 000 години- времето, необходимо на Слънцето, за да направи един оборот около центъра на галактиката.
    – – – – –
    През всеки 2 точки, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, може да се прекара една права линия. Така че, Слънчевата система и центъра на галактиката винаги са на една линия, а не веднъж на 26000 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *