Как да се избяга от смъртта?

Австралийски изследователи са открили за първи път, с каква скорост трябва да се движи един възрастен човек за да може буквално да избяга от смъртта. В същото време  те установили с каква скорост се движи онази с косата.

Според EurekAlert, учените се   базирали на данни за 1705 мъже на възраст 70 и повече години, събрани по време на мащабния проект CHAMP. Подборката се оказала колоритна, защото само половината от тези хора   били местни австралийци, а останалите – имигранти от Италия, Великобритания, Гърция и Китай.

Експерти   изчислили скоростта на ходене на участниците в началото на изследването, а после се върнали към тях след пет години. През този период са регистрирани 266 смъртни случая.

Оказало  се, че така нареченият Безпощаден жътвар (Grim Reaper), ходи  със скорост от 0,82 метра в секунда (около 3 км / ч).

„Тъй като никой от мъжете в това проучване ,  ходейки  със скорост от 1.36 m /с (5 км / ч) или повече,  не е имал контакт със смъртта, най-вероятно това е недостижима   стойност за жътваря. Всички възрастни хора, които искат да  избегнат среща с него, ние бихме посъветвали да се движат с тази скорост или по-бързо „- заключават учените  в статия, публикувана в British Medical Journal.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *