Ким Чен Ун- още по-зле от баща си

ЦРУ разсекрети досието на новия  лидер на Северна Корея. Американското разузнаване описва новият лидер на Северна Корея като лекомислен млад мъж със  садистични наклонности, който може да бъде  още по-непредсказуем и от баща си.

Извадки от секретни материали на ЦРУ за  най-малкия син на Ким Чен-ир, който след смъртта му, наследи  властта в Северна Корея, публикува The Wall Street Journal.

Както е разказал на вестника високопоставен представител от американското разузнаване, според негови данни, Ким Чен Ун има „склонност към садизъм.“ В допълнение, той се опитва да подражава изцяло на баща си. По-специално ЦРУ смята, че атаките от страна на Северна Корея срещу военен кораб на Южна Корея и бомбардирането на граничните райони през 2010 г. са извършени по разпореждания на Ким Чен Ун, който искал   да покаже колко струва.

Известно е още, че Ким Чен-Юн се е опитвал да отстрани други възможни наследници, правейки неуспешен опит за покушение срещу брат си.

Американски представители очакват наследника на починалия лидер  да продължи да следва неговата политика, и може би,  дори ще е по-безмилостен.

Въпреки това, някои анализатори се съмняват,  че  27-годишният Ким Чен Ун ще може самостоятелно да управлява страната, защото е   твърде неопитен. Той може да привлече на своя страна военни и висши партийни лидери.

Ким Чен Ун е бил повишен миналата есен в чин генерал,  но оттогава не се е появявал често   в обществото.

Според разузнаването на Южна Корея, Ким Чен Ун е завършил международна школа в Швейцария и владее английски и немски език.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *