Skype сам си казвал вашия IP

Специалисти са открили в популярната интернет програма Skype програмна «дупка“, която  позволява да се разбере реалното географско  местоположение на потребителя

Както  е посочено от експерти от Политехническия институт в нюйоркския университет, Skype позволява да се установи IP-адреса на даден потребител, което от гледна точка на сигурността е много сериозен недостатък в програмата, съобщава TСN.

За да проверят това свое откритие, специалистите са инициирали около 10 хиляди видео разговори със  случайни потребители на Skype, след което е било установено, че данните на потребителя може да бъда установени, дори ако той не отговаря  и няма връзка с него.

Експертите казват, че сред получените данни  най-голямата заплаха е IP-адреса на потребителя, по който хакерът ще бъде в състояние да разбера къде точно се намира този потребител.

При определяне на местоположението на потребителя, пред мошениците се откриват значителни възможности за шпионаж и изнудване на хора, което е особено тревожно за различни знаменитости.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *