Учени изследват Луната за извънземни артефакти

Стотици хиляди снимки на Луната ще бъдат изследвани за видими признаци, че извънземни са стигнали до нас – ако плановете, предложени от учените бъдат доведени до успешен край, пише The Guardian.

„Извънземните може да са оставали на прашната лунна повърхност  научни инструменти, отпадъци или доказателства за минни операции, които могат да се видят от  телескопите или орбитални спътници“ – пише Йън Семпл.Въпреки че шансовете за намиране на доказателства за древни извънземни посещения са незначителни, изследователите твърдят, че изучаването на компютърни изображения на Луната ще бъде не много скъпо начинание, имайки предвид важността на потенциално откритие.

Професор Пол Дейвис и Робърт Вагнер от Университета в Аризона твърдят, че снимките на Луната и друга информация, събрана от учени, трябва да се прегледат за признаци на извънземен намеса.

„Дори да има само един мъничък шанс  извънземна технология да е оставила отпечатък върху лунната повърхност под формата на артефакти, предимство в тази ситуация е, че  планетата  е   близо и  може да пази  доказателства за много дълго време“, – пишат  изследователите в статия, публикувана в онлайн   списанието Acta Astronautica.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *