Детото от Китай, което вижда в тъмнина

Информация за това дете се появи в мрежата някъде преди около година. Тогава го нарекоха „Момчето с котешките очи.“ За него нямаше обаче снимка. Наскоро се появи видео. А авторът на видеото го нарича детето- хибрид.

В Китай, в провинция Дахуа (Dahua, южен Китай) живее момчето -котка Нонг Юхуй (Nong Youhui). От ранно детство баща му е загрижен, че очите на сина му не са черни като на повечето китайци, а сини. Но най-интересното е, че очите на момчето светят в тъмното като на котка.

Бащата завежда сина си в клиника, където лекарите внимателно проучват този уникален случай. Оказало се, че Нонг може да чете практически в пълна тъмнина. А на светло зрението му е същото като у другите хора. Лекарите обясняват това явление с рядък вроден дефект, който е известен като левкодермия.

Една от проявите на тази болест е липсата на защитен пигмент в ретината, което увеличава чувствителността към светлината. „Лекарите ми казаха, че с течение на времето очите на детето ще станат черни, като у повечето китайци, но това не се случи.“ – оплаква се бащата.

Related Posts

One thought on “Детото от Китай, което вижда в тъмнина

  1. – Къде по дяволите се придобиват очи като тези?
    – Трябва да убиеш няколко души.
    – Добре, мога да го направя.
    – После да те изпратят в пандиза, където ти казват, че повече няма да видиш светлина.
    – Изкопаваш един доктор и му плащаш достатъчно за да ти свърши една „блестяща“ работа по очите.
    – За да виждаш кой ти се промъква зад гърба в тъмното?
    – Точно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *