Масово самоубийство на делфини в Масачузетс

Медиите в американския щат Масачузетс публикуваха информация за смъртта на повече от 60 делфини, които са се хвърлили  на брега на  на Атлантическия океан. Представители на Международния фонд за защита на животните съобщиха, че са успели да спасят само 19 от тях. 

В момента спасители и 300 доброволци  организират постоянно наблюдение по плажовете на Кейп Код, за да се помогнат на животните своевременно, ако те отново   се хвърлят на брега.

Това не е първият случай на масово самоубийство на делфини в близост до нос Кейп Код.  В началото на януари, това се е случило по плажовете на Нова Зеландия.

Учените все още не могат да обяснят причината, поради която делфини и други морски бозайници правят  колективно самоубийство. Има версия, че  китове и делфини се влияят от   военните сонари.

През 2009 г. са проведени експерименти, които доказват, че ефектът от радара може да   оглуши  делфин в продължение на 40 минути. И тъй като за китовете и делфините първичното възприятие за света е чрез слуха,  след това те губят своята способност да се ориентират.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *