Отказът от тлъста храна съкращава живота и състарява

Както са изяснили американски учени, мастната тъкан в човешкия организъм  и мазнините, съдържащи се в храните, ни предпазват от преждевременно стареене и преждевременна смърт. Според AZE , най-новите изследвания на американски учени разкриват този сериозен недостатък в диетите с ниско съдържание на мазнини. Оказва се, че това състарява организма и скъсява живота. В съвместната работа на експерти от Университета на Колорадо и Баршопския  институт за изследване на стареенето и дълголетието са получени убедителни резултати.

В експерименти с плъхове е изяснено, че намаляването на мазнините в организма им  води до тяхната преждевременна смърт. По-слабите екземпляри  живели по-малко, отколкото техните събратя със слой от мазнини. „Колкото по-малко в тлъстини имало в храната на животните, толкова по-бързо те загубвали  своята физическа форма, а процесите на стареене се ускорявали“, – разказва един от изследователите  професор Джеймс Нелсън. Според него при хората има подобен механизъм.

Учените смятат, че крайностите по отношение на  теглото  не предвещават нищо добро.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.