Седемгодишно момиченце бе принесено в жертва на боговете в Индия

В Индия  едно от племената принесе седемгодишно  момиче в жертва на боговете. Заподозрените за  убийството на детето са задържани, съобщи Би Би Си.

Престъплението, според индийските медии, е станало  през октомври миналата година в щата Чатисгарх, който е крепост на маоистки бунтовници.  Тялото на Лалита Taти е открито в джунглата една седмица  след като родителите съобщили в полицията за нейното изчезване.

Установено е, че  детето е било убито по време на ритуала, а черният му дроб е бил принесен в жертва на бога на плодородието, за да донесе добра реколта. Преди няколко дни полицията е арестувала по подозрение в  убийството   двама вождове на племето. Те признали за престъплението, но не се чувстват виновни.

Това не е първият подобен случай в Индия. В края на ноември в село Радхапур, в северната част на страната, е  бил  удушен  14 годишният Нирадж Кумар – произхождащ от нисшата каста на „недосегаемите“. По време на разследването, полицията научила, че   детето е било убито, защото  имало същото име като сина на представителя на привилегированото съсловие  Джавахара Чаудхари.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *