Сгъваеми електрически коли Hiriko Citycar EV

В рамките на няколко години основният обществен транспорт в Европа ще бъде превзет от миниатюрните сгъваеми електрически коли Hiriko Citycar EV. Разработката на испанските инженери не замърсява  околната среда и ще се появи по улиците на европейските градове през 2013 година.

Двуместният Hiriko Citycar EV е без врати –   водачът и пътникът могат да влизат и излизат през плъзгащото се  предно  стъкло. Подобно решение спестява място на паркинга.

Кормилото може да се накланя – това означава, че водачът може да бъде както от ляво така и отдясно. Всички колела Hiriko Citycar EV ще бъдат оборудвани с електрически двигатели и може да се въртят самостоятелно, което позволява буквално да се завива на място.

Основният бонус на испанското чудо на технологията се състои в това, че колата може   незабавно да се сгъва, като се натиснат задните колела към предната част. Конструкцията на Hiriko Citycar EV му позволява да се движи в много тесни места, където дори най-малката модерна кола просто няма как да мине.

Максималната скорост на миниатюрните автомобили ще е  110 км / ч.

Цената  на електрическия автомобил за лично ползване ще бъде  12 500 евро. Към този компактен сгъваем електрически автомобил вече са проявили интерес няколко града, включително Берлин, Барселона, Сан Франциско и Хонг Конг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *