Социални мрежи: ако искаш да изтриеш акаунт

„Има ли живот без Facebook“? – задава риторичен въпрос кореспондентът на Der Tagesspiegel Marcus Ehrenberg.

Около 800 милиона потребители на социалните мрежи всеки ден, час и минута с всякакви джаджи, които имат достъп до Интернет, обменят   информация за това, което току-що са направили, чули или видели. „Днес, може би, без него не може, това е поколението Facebook“, – констатира авторът.

„Сега натискаш “ Like „, ако си харесал снимки, видео или линк, някъде гледаш видео. Може много да се спори дали сайтовете за социални контакти подобряват нашия живот и какво се случва с цялата информация, която ние излагаме в мрежата. Спорове не би трябвало да  предизвика единствено възможността за излизане от социалната мрежа, ако потребителят е взел такова  решение – се казва в статията.

-.. И начинът за това трябва да бъде бърз  и лесен. “ Въпреки всичко, отбелязва журналистът, всеки който е проявил интерес към тази възможност във Facebook, знае, че за да се закрие акаунт трябва като за начало да се заяви причина. „Липсва изискването за  обаждане лично до Марк Цукерберг“ –   иронизира авторът.

„Facebook ще направи всичко, за да ви разубеди да ликвидирате акаунта си,“ – продължава той и казва, че сега започват да се появяват онлайн ресурси, които  помагат на потребителите да направят „най-безболезнен“ изхода си при излизане от   социалната мрежа.

Сред тях е и  Web 2.0 Suicide Machine, сайт, който според някои източници, вече е блокиран от Facebook. Администрацията работи под мотото: „Не искате да се срещате отново със съседите си “ и обещава „бързо самоубийство в интернет.“ В този ресурс специалистите поемат върху себе си задължението не само да премахнат акаунта, но също така и премахването на цялата кореспонденция с приятели, снимки и взаимодействия в групите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *