Странен шум изкара на улиците жителите на британския Беруик

Град Беруик (Berwik) в графствo Нортумберлент преживя странни трусове, регистрирани от сеизмолозите. Усетилите през  деня в 15. 15 ч. силно разклащане на сградите и чули зловещ  звук  хора, решили, че това е земетресение. Но властите по-късно казали, че става дума за някакъв звуков удар и най-вероятно е причинен от военни самолети,  прелетели над града.

Телефоните на полицията буквално били подпалени от съобщения на очевидци, усетили разклащане под краката си. Разтревожените хора масово бягали на улицата от своите домове и офиси. Според полицията, няма аварии или пострадали.

Британската геоложка служба съобщи, че са получени  много обаждания от Нортумберланд и околните графства Тайр и Уирс със съобщения  като „чух силен шум, нещо като бръмчене“, „цялата къща разтърси“ и „чух силен тътен.“

Ефектът, според специалисти, е подобен на звуковия удар от преминаващи самолети, и те са получили потвърждение от военна база за два военни самолети,  прелетели над района по това време.

Всичко това със сигурност е интересно, но ако самолетите редовно прелитат в района, защо никой по-рано не е наблюдавал подобен ефект? Какво всъщност се е случило в действителност,  може никога да не се разбере …Или много скоро.

Ще припомним, че преди дни Коста Рика бе обхваната от паника заради неизвестен шум, който прелетя над цялата страна.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *