Тя и Той са от различни видове?

Мъжете и жените се различават толкова много по характерите си, че може да  се направи предположение, че те идват от различни планети. Този извод е на експерти, които  анализирали мъжките и женските черти на характера.

Експерти от Университета на Манчестър са провели  проучване, в което  анализирали данните от  10 хиляди души на възраст между 15 и  92 години. Участниците са  тествани за различни черти на характера. Сред личните качества, които интересували учените са били топлина, емоционална стабилност, жизненост, откритост, чувствителност, и др.

Установено било, че на 18% от представителките на нежния пол са им присъщи мъжки черти на характера, а   18% от мъжете имали характерни за жените черти. Но най-вече, жените са много по -различни от мъжете и обратното. Мъжете имат доминиращо и агресивно поведение, както и емоционална  стабилност. А жените    проявяват чувствителност, топлина към другите  и   са по-тревожни.

Учените смятат, че мъжете и жените психологически са от различни видове. Именно с това може да се обясни факта, че някои професии са предимно мъжки, а жените ги привличат други.

Но колегите на учените подложили резултатите от тяхното изследване на остра критика, защото  техните изследователски методи били доста несъвършени, а мъжете и жените не са чак толкова различни един от друг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *