„Великият магьосник на Мексико“ отмени края на света, засега

Човекът, известен като „Великият   магьосник на Мексико“, отрече, че през 2012 г. ще настъпи края на света, според The Associated Press.

Както разказал Антонио Васкес Алба по време на годишната си пресконференция, никога не маите не са предричали края на света. Теорията за „Деня  на Страшния съд“ в края на 2012 г., магьосникът нарече  „огромна лъжа“.

Представата, че през 2012 г. ще настъпи край на света, се основава на  календара на маите, който приключва през 2012 г.

Васкес също предполага , че на южноамериканските лидери, които в последно време се разболяват от рак, им е направена  магия. Както  припомня агенцията, преди няколко дни, президентът на Венецуела Уго Чавес също изрази съмнение, че ракът, открит при него и   колегите му – президентите на Бразилия, Аржентина и Парагвай, е бил предизвикан от САЩ.

Междувременно, на личния сайт на мексиканския магьосник, са публикувани  всичките му  прогнози за 2012 година. По-специално, той прогнозира   три големи самолетни катастрофи с много жертви, земетресение  в Италия, опустошително изригване на вулкан в Еквадор и цунами в Тихия океан.

Веласкес Алба прави годишни прогнози от 1980 г. насам, но те  далеч не са перфектни, подчертава агенцията. Например през 2008 г. той прогнозира смъртта на поп певицата Бритни Спиърс.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *