„Харвардски професор вярва, че  изобретението, което позволява на хората да вдишват  кофеин от тръбичка, с размера на червило, има светло бъдеще, но критиците казват, че новият продукт е опасен,“ – се казва в  статия, публикувана в Daily Mail.

Продуктът се нарича AeroShot и навлезе на пазара в края на миналия месец в САЩ – в Ню Йорк и Масачузетс, като вече го има и във Франция. Една опаковка струва 2,99 щатски долара в магазините.

Професорът по биоинженерство Дейвид Едуардс казва, че AeroShot е безопасен и не съдържа добавки, като например таурин, който се използва за подобряване на ефекта от кофеина в популярните енергийни напитки.

Всяка сиво-зелена пластмасова опаковка  с новия продукт съдържа 100 мг кофеин, колкото има и в голяма чаша кафе, и витамин B.

Но американският сенатор Чарлз Шумер   иска  Службата за контрол на храни и лекарства да  анализира AeroShot, тъй като се опасява, че продуктът може да се използва в нощни клубове като наркотик: младите хора ще го вдишват, докато не започват да падат.

„Дори и с кафето – ако погледнете, каква беше реакцията в Европа, когато то се появява – имало е  истерия – успокоява професорът – така че всичко ново винаги предизвиква реакция, която ни кара да мислим : ами ако не е безопасно?“Daily Mail

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *