Настъпил е Малкият ледников период?

Така нареченият консенсус за „глобално затопляне“, причинено от цивилизацията, се сблъска с неприятен отчет, показващ, че през последните 15 години планетата не се нагрява. Данните от измерванията от 30 000 станции показват, че повишаването на температурата на Земята е спряло през 1997 година.

Освен това, учените казват, че Слънцето, след   необичайно високото излъчване на енергия през  20-ти век, сега се движи към „грандиозен минимум“, заплашвайки със  студени зими и намаляване на периода за отглеждане на храна. Сега сме в разгара на т. нар. слънчев 24 -ти цикъл, но броят на наблюдаваните изригвания е   два пъти по-малък от тези, наблюдавани при подобни пикове през 20-ти век. Очакванията на учените на НАСА, получени от анализа на магнитното поле в близост до слънчевата повърхност са, че следващият пик на 25-тия цикъл (през 2022) ще бъде много слаб  и че има 92 % вероятност през следващия и последващия цикъл   да бъде постигнат  така нареченият минимум на Далтон на ниво, наблюдавано в периода 1790-1830 години, когато средната температура в Европа е намаляла с два градуса.

Освен това, те не изключват възможността, че ще бъде достигнат и минимума на Маундер, наблюдаван през  1645-1715 г, известен като Малкия ледников период, през който Темза и холандските канали са били сковани от лед.

„Глобалните температури могат да падат силно в продължение на 50 години или дори повече“, казва Хенри Свенсмарк, директор на Националния космически институт на Дания.

„Предстои дълга битка да убедим някои, че Слънцето е много важен климатичен фактор, но Слънцето скоро ще го докаже само.“

.

Моделите, които използват поддръжниците на  затоплянето, сега са критикуван от много,  включително и заради това, че глобалното затопляне,  действително липсващо от 1997 година, противоречи на тези модели противоречи и по този начин ги отрича.

Както споделя Бени Пайзер, директор на Академията за  глобалното затопляне, „Ние вече сме свидетели на второ  десетилетие   пауза. Ако ние не видим убедителни доказателства за затопляне до 2015 г., става ясно, че тези модели са абсурдни. И ако е така, последиците за някои учени може да бъдат много сериозни “ (  и не само за учените :-)).

ИЗТОЧНИК

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *