Номофобия тресе и мъже и жени

Повече от 66% от собствениците на мобилни телефони страдат от  номофобия – силно чувство на тревожност и страх у човек, който се страхува да остане за дълго време без своето мобилно устройство.

От хиляда души, анкетирани от SecurEnvoy във Великобритания, за страх от загубата на мобилен телефон са си признали  повече от две трети от анкетираните.
Освен  това 41% от анкетираните казват, че   имат най-малко два телефона, за да са винаги на линия, се казва в изследването.
Повече се страхуват от загуба на мобилния жените (70%), отколкото мъжете (61%). В същото време, както се вижда от резултатите от проучването, мъжете по-често имат по два телефона, отколкото жените (47 и 36% съответно).

Колкото е по-млад човек, толкова повече той страда от номофобия, открили изследователите. Във възрастовата група от 18 до 24 години за тази болест си признали 77% от младите хора. Друг висок процент – 68% – е отбелязан в групата от 25 до 34 години.

Следва да се отбележи, че броят на хората, изпитващи дискомфорт от раздялата с мобилния си  телефон, се увеличава всяка година.

Related Posts

One thought on “Номофобия тресе и мъже и жени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *