Отлагат старта на „Dragon“ за април

Първият търговски кораб „Dragon“ ще лети  до МКС в  началото на април. „Миналата седмица имаше среща на участниците в програмата МКС, на която американската страна информира партньорите, че първоначално планирания за 7  февруари старт на първия търговски товарен кораб, се отлага за поне два месеца“ е съобщил източник ракетно-космическия отрасъл. „Това е минимума, който се изисква за извършването на допълнителни проверки на наземните системи и подготовката на космическия кораб за изстрелване. „

В края на миналата седмица говорителят на НАСА  Майкъл Сафредини съобщи, че корабът-капсула „Dragon“, на американската компания Space Exploration Technologies ще се отправи към Международната космическа станция не по-рано от 20 март.

За да бъде изведен космическия кораб в орбита ще се използва ракетата носител „Falcon-9“, която ще бъде изстреляна от космодрума в Кейп Канаверал / Флорида /.

НАСА е сключила със Space Exploration Technologies  договор на стойност 1,6 милиарда долара, за създаването на надеждни средства  за  транспортирането на хора и полезен товар до МКС. Тази сума трябва да бъде достатъчна за 12 полета на „Dragon“, който е предназначен  за многократна употреба. Масата на търговския кораб е  3 тона, плюс товар до 6 т. Апаратът   ще може да превозва на борда си 7 човека.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *