Разкриха заговор срещу папа Бенедикт XVI

Журналистите от италианското  издание Il Fatto Quotidiano твърдят, че срещу Папа Бенедикт XVI се подготвя заговор за „физическото му елиминиране“. Изданието разполага с официален документ, регистриран във Ватикана, в който колумбийския кардинал Kastrillon Hoyos  , предупреждава за опасността.

Вестникът публикува сензационно заглавие на първа страница: „Папата ще умре в рамките на една година.“ Според   писмото на кардинала, написано на родния немски език на Бенедикт XVI, по време на своето посещение в Китай в края на ноември миналата година, кардинал Паоло Ромео, архиепископ на Палермо, чул разговора между  „авторитетни лица“, че „папата ще умре след 12 месеца.“

Пресслужбата на Светия престол   нарече  „сензационната информация“ на журналистите „абсурдна.“

„Това е пълна глупост, която   не бива да се взема  насериозно. Това е лудост „, – коментира ръководителят на папския пресцентър отец Федерико Ломбарди. Въпреки че „сензацията“ на Il Fatto Quotidiano вече активно се разпространява  от други медии.

Доста често срещаната история за заговор за убийство на папата се вписва в апокалиптичното предсказание на календара на маите, който, както знаем, свършва на 21 декември, 2012 г..

Наред с другите неща, изчезналият южноамерикански народ предрича, че сегашният  265-ти от времето на апостол Петър папа,  ще бъде последният, след края на който ще изчезне и  цялата  Римокатолическа Църква.

Засега Бенедикт XVI, който тази година чества  85 години,  се подготвя за ново дълго пътуване, което включва посещения в Мексико и Куба.

Related Posts

One thought on “Разкриха заговор срещу папа Бенедикт XVI

  1. ~~~~„Това е пълна глупост… „, – коментира ръководителят на папския пресцентър…~~~~

    Като че не е имало досега заговори за убийство на папата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *