Руснаците заподозряха HAARP, че предизвиква протестите срещу Путин

Може ли да има нещо общо между неотдавнашния инцидент  с „Фобос-грунт“, задушаващата топлина в Централна Русия и избухналите протести  срещу Путин?

Все пак  има учени, които вярват, че всички тези събития могат да бъдат свързани, защото те се дължат на действията на климатичните и психотронни оръжия, насочени към Русия. Основният „заподозрян“ е установката HAARP  в Аляска. Освен за въздействие върху климата, тя може да се използва като инструмент за оказване на влияние върху поведението на хората. Какво кара учените да мислят така, пита изданието trud.ru.
„Американците сега разглеждат климатичното и психотронно оръжие, като заместител на ядрените оръжия“ – смята президентът на Академията за геополитически проблеми Леонид Ивашов.

В дълбините на Аляска, във военна база   на площ от около 10 футболни игрища, е разгъната огромна мрежа от 180 антени с височина 24 m. Всичко това представлява гигантски свръхвисокочестотен излъчвател. Общият им капацитет надминава слънчевата радиация в този диапазон.

Според източници на изданието   проучванията са показали, че това климатично оръжие има страничен ефект: то засяга не само природата, но и самия човек. „НАARP оказва влияние върху психиката и емоционалното състояние на хората“ – твърди авторът на документалния филм «HAARP -Оръжието на  Армагедон“ Галина Царева.

Последният път  руснаците   чуха  за HAARP   във връзка с инцидента на междупланетната станция „FobosGrunt“. Първо шефът на руската космическа агенция Роскосмос Владимир Поповкин заяви, че е имало  външно влияние върху устройството. Той бе последван от заместник-председателя на Академията на инженерните науки Юрий Кубарев, който  предполага, че „Фобос“ може да е повлиян от  изкуствено създаден плазмоид в орбита, а  професор, Марат Деминов от Института за земен магнетизъм, йоносферата и разпространението на радиовълните      добавя: да йонизира плазмата в йоносферата може установката HAARP, намираща се в Аляска.

 

Освен това trud.ru припомня  неочакваната и необяснима „Арабска пролет“, когато почти едновременно в няколко страни избухнаха бунтове, прераснали във въоръжени конфликти и преврати, придружени от огромни жертви сред населението. Също толкова необяснимо  и внезапно е  и избухването на протестите в Русия, във връзка с рязкото повишаване на антирейтинга на основния кандидат за президент Владимир Путин. А  в началото на 2011 г.  рейтингът на Путин никой не е поставял  под въпрос. Какво се е случило? В годината преди изборите в Русия не е имало войни, не е имало и рязко покачване на цените.

Накратко, почти едновременната политизация на руското общество – предимно сред хората, досега не проявявали интерес към политиката – не може да се обясни логично. Като че ли по някаква команда  гражданите в стройни редици, много от тях за първи път, тръгнаха към урните и по митинги. Както се оказва, това „зомбообразно“ поведение може да има  научно обяснение.

„Зомби – това е   човек, който сляпо се подчинява на волята на хората, които му въздействат „-пише в тълковния речник на руския език. В някои случаи за това обвиняват хипнозата и телепатията, но напоследък все повече и повече звучат обвинения в незаконно използване на психотронни оръжия.
Отдавна е известно, че високочестотните вълни потискат човешката психика – до степен, че  цели градове могат да бъдат доведени до състояние на депресия. Или обратното …

Парадоксално е, че американците  дори не  го крият! Според техните научни списания установката е способна  „да  променя човешкото поведение чрез  електромагнитни импулси, стимулирайки у хората тревожност, несигурност и недоволство“. Тоест HAARP , разбира се, не можe  да изпраща в мозъка директни заповеди,  но чрез стимулиране или подтискане на определени области в кората на главния мозък може да предизвика желаната реакция на масите, предизвикана чрез  медиите или интернет послания.

Trud.ru припомня, че през 2009 г. страната беше шокирана от огромен облак над Москва. Тогава медиите писаха: появата на тази аномалия с идеално кръгла форма, е с вероятност едно на милион. После дойде 2010 г. с аномалните горещини, които биха всички рекорди за 130 години на наблюдения, пожари и смог в Централна Русия. Значи можем да предположим, че влиянието върху климата е напълно отработено. Спомнете си и 2011 г., през която нямаше никакви естествени причини за обществено  недоволство (и то сред ясно определена социална група – обикновено спокойната и прагматична средна класа). А ако се съди по времето на инцидента с „FobosGrunt“,  инсталацията в Аляска може да е включена на пълна мощност-  излъчването от HAARP е активирано именно преди изборите!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *