Телепатията вече е научно потвърдена

Американски учени  направиха сериозна стъпка към разкриване тайната на телепатията. С помощта на съвременно оборудване те  декодират мозъчните вълни на хора, а  след това   ги превръщат в истински думи.

„Езикът“ на човешкия мозък

С помощта на импланти и компютърна програма, изследователите от Университета на Калифорния    обработили сложните електрически сигнали от различни части на мозъка, след това ги  превръщали в подобие на език и после превеждали в думи. Резултатите от това проучване дават надежда, че пациентите с мозъчни травми или увреждания на речта може някой ден да са в състояние да „говорят“ чрез собствените си мисли.

Преди това експерти в областта на невропсихологията от Пасадена изучили „езика“, използван от мозъка на всеки човек, изпращайки вълни. Те използвали снимки на Мерилин Монро, Анджелина Джоли и Хилъри Клинтън и уникална компютърна програма.

Учените сравнявали импулсите, възникващи като отговор на изображения, звуци и миризми в 12-те участници в изследването и установили почти перфектни съвпадения.

„Подобните мисли заставят едни и същи клетки в главите ни да работят“ – казва авторът на изследването д-р Моран Сърф.


Вътрешният глас  излиза на повърхността

Освен това, експертите са започнали да съставят един вид карта, която показва всички части на мозъка, групите от неврони, отговорни за възбуждане при определени стимули. Тази схема, обработена чрез специална програма в близко бъдеще ще даде  възможност за визуализиране на мислите ни. В идеалния случай, те просто ще бъдат показани на екрана на компютъра.

В по-ранните експерименти с интерфейса „мозък-машина“, учените са постигнали значителен напредък в областта на практическата телепатия. Със силата на мисълта хората в експеримента управлявали  виртуални обекти на екрана на компютъра и дори заставяли роботизирана ръка да извършва прости движения.

От   четене на мисли до предсказване на бъдещето

Освен това с помощта на мониторинг на мозъка, учените са се научили да предвиждат действията на човека в продължение на няколко минути. Например, те обясняват, че за полицията ще бъде много полезно да  знае, какво планира да предприеме престъпник по време на въоръжена конфронтация.

Изследователите установили, че при анализа на сигнали, идващи от различни области на мозъка  могат да се предскажат намеренията на даден човек с достатъчно голяма точност.  Вярно е, че сигналите могат да се отчитат само секунда преди действието, но, например, в   битка и такива показатели могат да бъдат полезни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *