Заснеха филм, който сменя сюжета си при всяко гледане

Група кинематографисти – експериментатори заснеха необикновен филм, в който сюжетът и събитията при всяко гледане се генерират по нов начин. Експерименталният филм, заснет от Ева Съсман и групата  режисьори Rufus Corporation, е получил названието whiteonwhite: algorithmicnoir. Сюжетът на филма се генерира от специално програмиран компютър, който създателите на филма наричат „интуитивна машина“.

Така от три хиляди кратки клипа, 80 аудиопътеки и 150  музикални теми,  програмата, която се ръководи от определени ключови думи, в реално време компилира сюжет, който никога не се повтаря два пъти.

Историята се върти около наблюденията на главния герой, геофизик на име Холц, който е заседнал в града и управлява корпорацията  New Method Oil Well Cementing Company.

Визуалната гама се допълва и се свързва чрез озвучаването – телефонни разговори, откъслеци от разговори между г-н Холц, неговия работодател и мистериозна жена, позната просто като „Диспечер“.

Постепенно става ясно, че главният герой ръководи мегаполиса и завода, където работи, а той на свой ред се контролира от  компютъра на създателите на  филма.

Сега творците на този иновативен филм  са ангажирани с активното рекламиране на своето произведение, представяйки го на такива фестивали като Sundance Film Festival, Берлинале.

Related Posts

One thought on “Заснеха филм, който сменя сюжета си при всяко гледане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *