34 жертви на торнадо в САЩ

Мощни торнада, които застигнаха в петък Съединените щати, вече доведоха до смъртта на 34 души. Както беше съобщено днес, жертви на стихията станаха жителите на Алабама, Индиана, Кентъки и Охайо. Торнадата които застигнаха Съединените щати, оставиха след себе си колосални разрушения: стотици къщи са буквално разкъсани на парчета, скъсани са електропроводи, паднали са дървета.

Според енергетиците за възстановяване на енергоснабдаването ще се нужни  няколко дни. Щетите се се оценяват на милиони долари.Според  Национална метеорологична служба на САЩ, в момента   в страната бушуват няколко торнада, обявена е    заплаха от образуването на  нови 20. На някои места  бурите са придружени от пороен дъжд и градушка. Например в Алабама, градушката е била с размер  на топка за   на голф.

Основният удар на стихията е бил в  Индиана. Тук  торнадото  напълно е изравнило със земята град Marysville. В Алабама сериозни щети е претърпял затворът  за особено опасни престъпници. Според властите никой  от две хилядите затворници не е избягал.

ИТАР-ТАСС

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *