Anonymous обещаха на 31 март да изключат интернет

Хакери от групата Anonymous обещаха на 31 март 2012 г.  да извършат атака срещу  13 ключови DNS-сървъри, в резултат на което ще се „изключи интернет“. Акцията е с име „opGlobalBlackout, се казва в изявление на Anonumous.

„В знак на протест срещу Sopa, Уолстрийт, нашите безотговорни лидери и любими банкери“, които заставят света да гладува заради своите собствени  егоистични нужди и просто заради садистично забавление, на 31 март Аnonymous ще изключат интернет „- се казва в съобщението на хакерите.

 

След като DNS-сървърите бъдат отрязани от интернет, никой няма да бъде в състояние да зададе име на домейн и по този начин ще бъдат блокиран HTTP – най-често използваната функция в WEB. В посланието си хакерите също така са изнесли списък на IP-адреси на сървъри, които подлежат на изключване.

„Всеки път, когато въведе  URL адрес, потребителят ще попада на страница с грешка и смята, че  интернет е изключен, а това е достатъчно. Запомнете, че това е протест и ние не се стремим да „убием“  Интернет, ние  временно ще изключим това, което трябва най-много „- казват хакерите.

В своите публикации активистите също са пуснали и  линк към софтуера, чрез който потребителите могат да вземат участие в операцията #opGlobalBlackout.

Бел. ред.: Според запознати така наречените Анонимни имат за цел да предизвикат скандал, който да даде мотив  за репресии, финансирани именно от институциите, срещу които уж се борят „хакерите“ .

Related Posts

2 thoughts on “Anonymous обещаха на 31 март да изключат интернет

  1. Ако изобщо го направят Anonymous – все пак няма никаква логика да спират интернет, при положение, че най-потърпевши ще са именно анонимните хора :)

  2. Всъщност това е и идеята на Анонимните – да прокарат пътя за новия ред..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *