Коен : „Моята цел е да унищожа телевизията“

„Хората обичат телевизия, но днес много  искат да я гледат чрез мрежата.“ Американският програмист Брам Коен обеща да убие традиционната телевизия с новия формат на предаване по интернет, според портала TechCrunch.

На конференция в SF MusicTech разработчикът на BitTorrent протокола за споделяне на файлове по мрежата, представи новото си творение – BitTorrent Live, което е предназначено за директни он-лайн предавания  на видео „на живо“.

Коен каза: „Моята цел е да унищожа телевизията“ и обясни: „Телевизията, която е скъпоструваща физическа  инфраструктура, трябва да остане в миналото. Въпреки това,   ТВ като версия на доставка  и потребление  на съдържание ще живее: хората обичат телевизията, но днес много искат да я гледат чрез мрежата! „.

Коен вярва, че системата за поточно видео излъчване с помощта на BitTorrent  Live може да стане един от начините да се интегрират телевизията с Интернет, тъй като  протоколът за прехвърлянето ще е  по-евтин от сателитния и е сравним с цената на разпространение на сигнала през кабел или в ефирните телевизионни мрежи.

Според Коен, новият протокол ще  намали натоварването върху разпространителя на файловете до 99%. Така видеозакъснението ще бъде само пет секунди. В тестов режим  новото видео вече на разположение на интернет страницата live.bittorrent.com.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *