Маите- новите артефакти

В документалния филм „Revelations of the Mayans 2012 and Beyond“ са показани археологически находки, които според авторите показват ясна извънземна връзка между  древните маи и техните галактически гости. Трудно е да се каже нещо за автентичността на тези нови артефакти, за които се твърди, че са намерени от работници от INAH (Национален институт по антропология и история) в недрата на пирамидите в Calakmul.

Защо   „твърди се“? Необходимо е да се направи  рутинно разследване, да се пипнат с ръце от всички страни, да се види под микроскоп за следи от обработка, да се търсят стилистични аналози, да се направи радиовъглероден анализ.

Но самите обекти са много впечатляващи.  Преценете сами:

По стила си  тези предмети изглеждат автентични за маите, някои   прекалено много наподобяват шумерските, а някои съвсем наподобяват контакт от трети вид. Твърде натрапчиви са тези огромни очи, скосени по този начин.

Или това е измислица, или става дума за досега невиждани и неизвестни артефакти, което не е много вероятно. Почти невероятно.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

2 Replies to “Маите- новите артефакти”

  1. локи

    Картинка ли трябва да има след „Преценете сами:“ ?
    Щото има само празно място

    • gatev

      Да има набор от снимки на артефактите и то много впечатляващи ако са автентични

Comments are closed.