Руски бизнесмен обещава безсмъртие само след 10 години

Руският бизнесмен Дмитрий Ицков обещава, че хората могат да станат безсмъртни само след няколко години, през следващото десетилетие. Човешкото съзнание ще заредено в изкуствено тяло, което ще позволи на личността да съществува вечно, пише The Daily Mail.

Президентът на медиахолдинга Д. Ицков обяви, че е   привлякъл в  този амбициозен проект, наречен „Аватар“ (в чест на едноименния научно-фантастичен трилър от Джеймс Камерън), 30 учени и ще наеме още повече специалисти в бъдеще.

„Този проект ще ни отведе към безсмъртието. Никой не иска да умре.“ – казва предприемачът.

„Аз разбирам, че идеята ми е много предизвикателна задача за учените. Обаче аз вярвам в това, което се нарича американска мечта.  Ако вложите цялата си енергия и време в една идея, вие ще я превърнете в реалност“ – казва Ицков

Според него  проектът ще се състои от няколко етапа: първо ще се създаде изкуствено роботизирано тяло , след това изкуствен мозък – набор от сложни компютърни програми, където ще бъде прехвърлено човешкото съзнание. А заключителният етап на „Аватар“ ще е преместването на съзнанието в „тяло холограма“.

„Холограмата има много предимства, можете да минавате през стени, да се движите със скоростта на светлината“ – казва бизнесменът.

Според него, в рамките на „Аватар“ той е готов да си сътрудничи с различни агенции, включително и с  американското министерство на отбраната. Любопитното е това, че Пентагонът работи по създаването на роботи, които войниците ще бъдат в състояние да контролират с мислите си, като ги изпращат в битка вместо себе си. Американските власти вече са похарчили $ 7 млн. за тази програма.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *