Социалната мрежа Salamworld – само за мюсюлмани

В Интернет ще се появи   социална мрежа само за мюсюлмани, която ще се придържа стриктно към законите на шериата, съобщи ВВС.

Откриването на мрежата Salamworld е насрочено за юли, но  нейният сайт може да се види и сега. Според информация, публикувана на него, Salamworld е  „универсална ислямска алтернатива на традиционните социални мрежи, като  съдържанието е „изготвено от мюсюлмани за мюсюлмани.“

Предполага се, че Salamworld ще бъде „онлайн канал за комуникация“ между мюсюлманските лидери и техните последователи. Създателите на мрежата  очакват аудиторията и да събере 30-50 милиона потребители за три години.

В момента сайтът е само на английски език, но ще включва седем други езици, включително руски, арабски и малайски.

Salamworld има три офиса – в Москва, Истанбул и Кайро, и планира да отвори още един в Югоизточна Азия. Отличителна черта на Salamworld е, че „съдържанието, услугите и програмите на сайта ще съответстват на законите на шериата и са предназначени за модерния мюсюлманин“, отбелязва пиар мениджърът в Москва Дауд Kaхраманов.

Според него аудиторията на социалната мрежа ще обхваща „младото и подрастващо поколение мюсюлмани, съвременните мюсюлмански семейства, които по различни причини не  използват Facebook в светлината на техните религиозни вярвания, и новото поколение социални лидери сред мюсюлманите.“ Освен това Salamworld е одобрен от „повечето мюсюлмански религиозни водачи. “

Проектът се финансира от инвеститори от Русия, Казахстан, Азербайджан, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *