Според СЗО вегетарианците били психически болни

Вегетарианци по целия свят   са в шок от факта, че експерти от Световната здравна асоциация (СЗО)   ги определят  за психически болни. Представителите на движението, което се застъпва хуманизъм и здравословен начин на живот, са в списъка на болните, които според международни експерти, трябва да бъдат лекувани.

Вегетарианците отдавна са обект на нападки от хора, за които е трудно да повярват в това, че  може  много успешно и безболезнено да се живее без да се яде  месо. Много „тревоядни“, както унищожително ги наричат любителите на кебапчета и пържоли, дори са принудени да крият своите гастрономически пристрастия, за да  избегнат тормоза и подигравките от страна на не толкова либералните околни. Последните обикновено  твърдят, че  да се оцелее без животински продукти е невъзможно, че човекът   по природа е хищник, а клането на хиляди  крави и прасета  за месо всеки ден,   е   резултат на естествения подбор.

В отговор  привържениците на „хуманистичната диета“ са произвели стотици книги и филми, в които обясняват как можете да получите всички витамини от плодовете и зеленчуците, сравнявайки кланиците с  нацистките лагери на смъртта. Както и да е – днес световната   вегетарианска общност инкасира още един удар.

И то не от тесногръди консерватори, а от  авторитетни експерти от Световната здравна организация. Те наскоро  провели семинар, на който публикували разширен списък на заболявания, с които трябва да се борят психиатрите. „Болестният  рейтинг“ е допълнен с вегетарианството и суровоядството, които попаднали в компанията на други заболявания, които са  определение  „разстройства на навиците и влеченията.“

Поддръжниците на строгата диета са признати за невменяеми не  просто така. Причината за това е  скорошен инцидент в испанския град Малага, където местно семейство довело децата си в състояние на кома, като им забранявало да ядат месо заедно с  продукти  подложени на   топлинна обработка – варене, пържене, пушене и др. Децата били спасени от съседите, които навреме се обадили на лекарите и на полицията. Възрастните „хуманисти“ били изпратени в психиатрична болница, като ги разделили от техните деца.

Публикуваният от СЗО документ предизвика буря от протести сред вегетарианците по цял свят. Те са написали вече много  писма до организацията, в които се твърди, че в грамотно съставената от  зеленчуци диета няма нищо лошо, просто не трябва насилствено да се налага тази гледна точка на другите,  като  например, на децата да се отказва месо, ако то е  необходимо за тяхното здраве или да се нахвърляте срещу хората месоядци, които ядат пържоли. Вегетарианците твърдят, че за психично болни трябва да бъдат разглеждани именно „тревоядните деспоти“, а не тотално всички защитници на животните.

Междувременно  американският сайт Seateele Pi публикува списък на известните вегетарианци. Сред тези, които са решили веднъж и завинаги да  се  откажат  от яденето на месо, са бившият американски президент Бил Клинтън, актьорът Алек Болдуин, музикантите Пол Маккартни, Моби  и Стивън Патрик Мориси (The Smiths) и много други.

http://30dumi.eu

Related Posts

2 thoughts on “Според СЗО вегетарианците били психически болни

  1. Това означава само едно, че вегетарианците сме на прав път и тези от СЗО рият кочината от яд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *