Зареждащият се от Слънцето НЛО всъщност бил торнадо

„Извънземният Кораб“ близо до Слънцето, (за който ви съобщихме ТУК и ТУК) открит на  снимки, направени от слънчевата обсерватория SDO на НАСА, всъщност е  слънчево „магнитно торнадо „- за пръв път американската космическа обсерватория толкова детайлно е документирала това рядко явление в атмосферата на Слънцето,  е  съобщил за  РИА Новости сътрудникът от Лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето към  Физическия институт „Лебедев“ Сергей Богачев.

Интернет потребителите преди няколко дена откриха  сред изложени  за свободен достъп видеоклипове от обсерваторията SDO загадъчна картина- гигантски черен кръг, свързан с   повърхността на Слънцето с „пъпна връв“. Този зареждащ се   НЛО     предизвика смут в Интернет.

Богачев е заявил, че   в обектива на камерата е попаднала т.нар. коронарна  каверна. „Това е рядко явление, толкова рядко, колкото кълбовидната мълния  на Земята. Грубо казано, това е магнитен вихър, торнадо, което се простира по  повърхността на слънцето и изхвърля   материя навън“, допълва Богачев.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Зареждащият се от Слънцето НЛО всъщност бил торнадо”

  1. Tot

    Веднага замазаха очите на всички с това торнадо.

Comments are closed.