Земята имала свой пулс

Земята пулсира. Веднъж на 60 милиона години нейните континенти се повдигат, за да се спуснат след това отново на предишното си място. Какъв точно тектоничен механизъм заставя Земята да пулсира засега не е съвсем ясно. Но именно с тези издигания се обяснява масовото измиране на морски обитатели тъй като вече от 500 милиона години това се случва с плашеща периодичност. По време на повдиганията на сушата водните пространства стават твърде малки за много от видовете, което не им дава възможност да оцелеят.

Това смятат учени от Канзаския университет. Те направили този извод на базата на химически анализ на морски изкопаеми. Когато и да се е случвало масово измиране всеки път в жертвите се открива повишено съдържание на стронций -87. По думите на професора по физика и астрономия Адриан Мелот, който оглавява канзаското проучване, този изотоп се получава при разпада на друг елемент – рубидий, съдържащ се в континенталната кора и изхвърлен навън по време на мощни изригвания на лава. Когато стават издиганията на сушата, смята той, в морето попада много стронций-87, увеличавайки неговото съдържание във водата спрямо друг изотоп – стронций-86.

Професор Мелот приема земните пулсации за най-приемливото, ако не – и единственото, обяснение за периодичното масово измиране на морските животни. Причините за земният пулс, засега не са изяснени, но някои учени считат, че той по някакъв начин е свързан с издигането на „лампите” от лава, които координират своите движения с други, образувайки в резултат на това периодични вълни на активност.

Цялата теория на групата на Мелот не се отнася единствено за Америка. Професорът счита, че този процес се случва и с останалите континенти, но за потвърждението на това са необходими допълнителни проучвания.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Учените не казват нищо по отношение на оцеляването на човека при едни такива екстремални катаклизми. Ако Земята наистина е живо същество, както твърдят някои езотерични школи, то един такъв катаклизъм може да означава и следното: планетата ни периодично се опитва да се освободи от паразитите, които са я полазили и които изсмукват силите й. А когато говорим за паразит – има ли по-голям, по-агресивен и по-зловреден от човека?…

http://snaiper-bg.net/2012/02/ucheni-zemyata-ima-puls/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *