11-метрово чудовище е забелязано в Конго

Чудовището, за което се предполага, че живее във водите на езерото Лох Нес, може да бъде засенчено в очите на туристите от мистериозно същество – нещо, наречено от   африканските ловци Mokele-mbebe. Те твърдят, че в джунглата неведнъж са виждали животно, подобно на   динозавър. И не едно, а цяло стадо.

Mokele-mbebe има продълговато туловище със сиво-кафяв цвят и дълга гъвкава шия, а неговата височина е около 11 метра. То  живее в джунглата близо до пещерите по бреговете на река Конго. Въз основа на намерените кости в областта и други доказателства, приличащите на динозаври същества се хранят със слонове, крокодили и хипопотами, съобщава Fox News.

Американски изследователи са готови да се отправят на експедиция в африканската джунгла, за да проверят слуховете на местните жители за съществуването на Mokele-mbebe.

Един от организаторите на експедицията, Стивън Maккул подчертава, че целта на пътуването до глухата  африканска джунгла е  да се  документира съществуването на неизвестни представители на флората и фауната.

„Ние получихме съобщения на очевидци, че в региона има  паяци с размера на  голямо куче и динозаври. В първата си експедиция, ние  може и да не срещнем самия  Mokele-mbebe, но смятаме, че за три месеца може да намерим следи от него в този регион „- каза Maккул.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *