Андрофобия или защото жените се боят да обичат

Според психолозите, все повече жени се отказват от дългосрочни взаимоотношения с мъжете, пише Джована Пецуоли в статия, публикувана на интернет страницата на вестник „Кориере дела Сера. „Тя бяга, не понася такива отношения, изобретява    хиляди причини за да не  вземе решение. Достатъчна е една черешка, която поглъща разсеяният и партньор   по време на вечеря, отбелязваща  първа им годишнина, за да се появи в нея  чувство на нетърпимост.

Защото тя, Лора Morante , режисьор и изпълнител на главната роля във филма „Черешка“, страда от „андрофобия“ –  патологичен страх, който предизвикват мъжете, ацоцииращ се с недостатъци, всемогъщество, пренебрежение и егоизъм Тогава какво: тя може да бъде спечелена от  срамежлив и сдържан мъж, който може да бъде погрешно взет за гей? “ – пита авторът на статията.

„Ние мислим за постоянните обвинения срещу мъжете, които отменят среща с  SMS,   променят  решенията си, които дори когато сме намерили дом и се преместваме в него, ви  оставят  без дори да обяснят защо … Сега какво? Приемаме мъжкия модел и заприличваме на тях? Ние се заразихме от техния страх от задължения? „

Терапевтът и анализатор Силвия Pagani казва, че харесва филма, но в действителност героинята страда до голяма степен не от андрофобия, а от страх пред   дълбоки и трайни взаимоотношения. „Този проблем възниква при много жени, които са достигнали до по-голяма икономическа независимост и са успели да „се освободят“. Но тази свобода трябва да бъде платена, тъй като в нея се губи способността за влюбване и любов“ – казва експертът.

„Терминът андрофобия е измислен от двама американски психолози  Конел  Кауан и Мелвин Киндер. Те стигнали в съвместното си  проучване до, така да се каже, женомразко заключение:.“ Не мъжете  не са приспособени към отношенията, а   жените изпитват изкривени надежди и хиперкритичност   към мъжете. Жените се  „адаптират зле“, подложени на феминизма, и вместо  да преминат през един добър курс на психотерапия, те продължават да се опитват да променят партньора си. „

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *