Англичанка изпада във вцепенение при силни чувства

Жителката на английския град Ашфорд, 25-годишната Кели Томсън страда от рядко заболяване, което води до пълно вцепеняване при  силни емоции.  Следва да се отбележи, че Томсън всеки път, когато се смее, изпада в състояние на вцепенение. Британката страда от рядка неврологична болест – каталепсия. Нейното тяло  напълно блокира в резултат на силни емоции: радост, изненада или гняв. Макар да  остава в съзнание.

Младата майка на две деца също така страда и  от нарколепсия, поради което тя може изведнъж да заспи, без значение какво прави в този момент. Междувременно, най-малкият и син, Рони е претърпял подобен пристъп в супермаркета.

Според съобщения в медиите първите симптоми на нарколепсия   Кели получава на 16 години. На 19-годишна възраст, когато тя ражда първия си син,  открива признаци на каталепсия, когато   вземе бебето в ръцете си.

Според нея,   тя трябва само да погледне към сина си и да си помисли колко много го обича, и веднага се вцепенява.

Често жената открива, че лежи на пода със синини, получени от падане. Един ден тя насмалко да се задуши, падайки с лицето си върху леглото. Кели изпитва до 20 каталептични атаки на ден и се налага някой от семейството да бъде около нея през цялото време.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *