Аномални мълнии плашат американски град

Преди ви съобщихме за Загадъчен шум и подземни вибрации, които изгониха на улицата  жителите на Клинтънвил.  Сега случаят е по-различен.  Вярвате ли, че има такава гръмотевица, която може да разклати къщите? Силни гръмотевични бури застигнаха град Поконос (Poconos), Пенсилвания. Всъщнос няма нищо лошо в това, добре, погърмяло и спряло, но  не и този път!  Според очевидци в петък вечерта (30 март), гръмотевиците били съпровождани от звук, който по-скоро приличал на  експлозия и е бил с такава сила, че всички къщи наоколо се разтресли като при земетресение.

Според Lorene R. Allman-Mars, синът му бил  в задния двор, когато видял мощна светкавица, която   обхванала небето и се чул силен взрив. И това не приличало на светкавица, а изглеждало сякаш на  небето е избухнала бомба. Той също така казва, че   бил на втория етаж на къщата и почувствал как се тресе пода под краката му. Такова нещо никога през живота си не е срещал.

Според метеоролога Ben Gelber, този път заради близостта до студената повърхност и поради инверсията на топлия въздух нагоре, звукът от мълниите се е чувал много по-силно.
Други свидетели са  съобщили, че прозорците на домовете им силно  издрънчали, а кучетата не можели дълго време да се успокоят.

Друг жител, Russo Albuja казва, че   когато   се  връщал  у дома, той почувствал някакъв „бум“, от  който колата започнала да се тресе. Всичко, което  видял в небето,  било страхотен блясък.
Почти всички говорят за огромен  блясък и че техните къщи се разтресли като при земетресение. Но никой не може ясно и точно да каже какво наистина е било това. Ярост на природата или   нещо от човешка ръка.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *