До 2022 г. Русия смята да построи база на Луната

Руски учени планират в рамките на следващите десет години  да   създадат постоянна база на Луната, съобщават руски медии. Тези планове Руската академия на космонавтиката  обяви в деня на 51-aта годишнина от полета на Юрий Гагарин. Проучването на най-близкия съсед на Земята  ще позволи на човечеството да провери знанията си за вселената и да изпита техниката, преди да се отправи в далечния Космос. Учени от Руската космическа промишленост се готвят да направят нов „гигантски скок за човечеството. Целта на тенхите амбициозни планове е за десет години  да създадат база на Луната.

Олег Котов, космонавт: Човечеството не може дълго да остане там, където е сега. Ние успешно  проучихме близкото до Земята пространство, време е да тръгнем напред.
Целта е  да се доставят  безпилотни луноходи до спътника ни до 2020 г., а до 2022 да се монтира платформа за кацане, което ще даде началото на изграждането на постоянна база там, управлявана от хора.

Под повърхността на Луната са открити огромни залежи от замръзнала вода, която се е натрупала за милиарди години от сблъсъци с астероиди. И водата не е единственото нещо, което може да се намери, ако се търси добре, смята космонавтът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *